Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε σήμερα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Στο Κόκκινο’’ και στους δημοσιογράφους κκ. Νίκο Σβέρκο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε σήμερα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Στο Κόκκινο’’ και στους δημοσιογράφους κκ. Νίκο Σβέρκο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το κυβερνητικό έργο.

Η κυβέρνηση, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει  τα όποια προβλήματα προκύψουν σε κρίσιμους τομείς.

Για παράδειγμα, όσον αφορά το θέμα των σχολείων που συνιστά πρόβλημα αιχμής αυτήν την περίοδο, θα ήθελα να αναφέρω ότι στο υπουργείο Παιδείας έχει γίνει ποιοτική και ουσιαστική δουλειά, με συνέπεια να περιοριστούν στο ελάχιστο εκείνα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κυβερνήσεις κατά καιρούς και δημιουργούσαν επιπτώσεις, πολλαπλασιαστικά λειτουργώντας, ακόμα και στις οικογένειες.

Για την αξιολόγηση.

Δεύτερο θέμα που μας απασχολεί είναι η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεπεράσει και αυτήν την μεγάλη δυσκολία ώστε να φτάσουμε στο τέλος του χρόνου   και να συζητήσουμε για την ρύθμιση του χρέους που είναι και το μεγάλο ζήτημα που μας απασχολεί.

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Είναι πολιτικό θέμα. Εγώ ως ανεξάρτητος βουλευτής συμμετείχα στην επιτροπή που ερευνούσε την υπόθεση αυτή  και χωρίς αυταρέσκεια, θέλω να πω πως έπαιξα έναν έντονο ρόλο, αν θυμάστε.
Λοιπόν υπήρχαν πάρα πολλά κενά στην υπόθεση Γεωργίου. Να σας θυμίσω το καλοκαίρι του ’10 που ήμουν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ήρθαν στην  Βουλή για να ψηφιστούν και να νομιμοποιηθούν τα 6,5 εκατομμύρια αναλώσιμα,  οι υπερτιμολογήσεις όπως λέγαμε τότε, των νοσοκομείων και ήμουν ο  βουλευτής που διαφώνησα δημόσια να τα ψηφίσω και ήταν η κατά κάποιο  τρόπο ανοιχτή ρήξη με το κόμμα μου, τότε.

Τα ποσά αυτά μετά χρησιμοποιήθηκαν στο έλλειμμα.

Κι αυτό είναι ένα ζήτημα αν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Είναι πολλά τα ερωτήματα για τον τρόπο που είχε λειτουργήσει ο κ. Γεωργίου. Βέβαια αυτό δεν απαλλάσσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν έχει κανένα λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή.  Ο μόνος που έβαζε αυτά τα ζητήματα ήμουν εγώ και τότε οι υπόλοιποι ‘’ποιούσαν την νήσσαν’’, τώρα ξαφνικά πιέζονται και χρεώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει λόγους να καλύψει την περίοδο εκείνη. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες, θυμάμαι το ’08 και το ’09, πού έφτασε η δαπάνη του φαρμάκου: 15 δισεκατομμύρια.  Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Τέλος πάντων,  η ιστορία θα κρίνει όλα αυτά γεγονότα. Επίσης κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη για το πώς  αυτή θα διαχειριστεί την υπόθεση του Γεωργίου.


Για την ΔΕΘ.

Η κατάσταση για πάρα πολλούς ανθρώπους είναι πάρα πολύ δύσκολη και κανείς δεν είναι περιχαρής γι΄ αυτό. Η κυβέρνηση αυτή,  έχει αναλάβει το πιο δύσκολο έργο του τελευταίου και του προτελευταίου αιώνα. Γιατί είναι άλλο να έχεις να διαχειριστείς μια οικονομία όταν μπαίνεις στην κρίση  και είναι άλλο όταν έχεις μια κατεστραμμένη οικονομία στα χέρια σου. Και αυτό προσπαθούν κάποιοι να το ξεπεράσουν.

Αυτή η κυβέρνηση θα κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια.

Και τότε, ο ελληνικός λαός,  έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να μας κρίνει, να μας συγκρίνει και να διακρίνει  ποιοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τον κυβερνούν.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

Υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να πιστεύει ότι αν  ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση η χώρα θα  δεί «άσπρη μέρα»;  Όλοι αναγνωρίζουν εντός και εκτός Ελλάδος  ότι η πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμο στοιχείο για να αντιμετωπίσει η χώρα αυτά τα προβλήματα. Αναγνωρίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στον κόσμο για όλα αυτά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια και έχει εξαντληθεί και η υπομονή του. Αλλά να σας πω ότι εμπιστεύεται  το καθαρό βλέμμα του πρωθυπουργού κι αυτό είναι μια μεγάλη επένδυση πολιτική.
Στην Θεσσαλονίκη με βάση όσα μπορέσαμε να υλοποιήσουμε κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ο πρωθυπουργός θα πει κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με μεταρρυθμίσεις πάρα πολύ σοβαρές.
Εδώ να σημειώσω πως χτες υπέγραψα την σύσταση Εθνικής Επιτροπής για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας.

Ξέρετε, μπορεί να αυτό να μην έχει να κάνει με κάποιο επίδομα, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία σε μια τριετία να μπορέσουμε να κωδικοποιήσουμε την νομοθεσία και να την απαλλάξουμε από όλες αυτές τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις που φαλκιδεύουν κάθε δημιουργική προσπάθεια.

Λοιπόν, θα ανακοινωθούν τέτοιου είδους σπουδαίες πρωτοβουλίες γιατί η κυβέρνηση μπορεί να βάλει βαθιά το μαχαίρι και στην διαπλοκή.

Γι΄ αυτό και βλέπετε όλον αυτόν τον καιρό τον κραδασμό που υφίσταται η διαπλοκή με το θέμα των αδειών.