Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην Πορεία Ενότητας για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στο Παρίσι

 

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον κοιν. εκπρόσωπο και υποψήφιο βουλευτή Β΄ Αθήνας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο και Γιώργο Κατρούγκαλο μετέβη στο Παρίσι και συμμετείχε στη μεγάλη Πορεία Ενότητας για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία που διοργανώθηκε με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo και την τραγική κατάληξη της ομηρίας που ακολούθησε.

 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση. «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τα θύματα της τραγωδίας στο Παρίσι, στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και επίκεντρο της Γαλλικής Επανάστασης.

 

Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, την απόλυτη ελευθερία έκφρασης και φωνάζουμε ένα βροντερό ΟΧΙ στο μίσος και στον φόβο. Ένα βροντερό ΌΧΙ στον σκοταδισμό και την τυφλή βία. Η Δημοκρατία δεν ξεχωρίζει χρώμα, θρησκεία και φυλή, ούτε τρομοκρατείται. Δεν θα αφήσουμε τον φόβο να φιμώσει τις φωνές μας ούτε να ενισχύσει ακροδεξιές και ξενοφοβικές ιδέες. Όλη η Ευρώπη ενωμένη θα υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά κεκτημένα σε όλο τον κόσμο.

 

Η Ευρώπη πρέπει να αφυπνιστεί και να υπερασπιστεί τις αξίες της κοινωνικής δημοκρατίας, την αγάπη και την αλληλεγγύη, να αντισταθεί στη δίνη της οικονομικής ανισότητας, της υπερ-συσσώρευσης του πλούτου και του δικαιώματος όλων των λαών να ζουν αξιοπρεπώς και να συνυπάρχουν ειρηνικά».