Ο κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής σχετικά με την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου

Για το άκρως σοβαρό ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, μίλησε ο  κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνεντεύξεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης.

 

Αναφερόμενος στον περήφανο κρητικό λαό εξέφρασε την προσδοκία του ότι θα δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο κίνημα στην Κρήτη ώστε να αποτραπεί η επιχείρηση καταστροφής των χημικών με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «περίμενα και περιμένω μια πιο δυναμική παρουσία του κόσμου, των φορέων  και της Εκκλησίας. Μόνο με μια δυναμική προσπάθεια μπορούμε να αναγκάσουμε την ανήμπορη και άβουλη κυβέρνηση να τηρήσει τουλάχιστον τους στοιχειώδεις τύπους αξιοπρέπειας αυτού του λαού. Οι σημερινοί κυβερνώντες -σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών που δεν δέχτηκαν να γίνει η καταστροφή των χημικών επί εδάφους τους- όχι μόνο δεν εκδήλωσαν διαφωνία και δεν πίεσαν για την αποτροπή της όλης επιχείρησης, αλλά επιδεικνύοντας μια ψοφοδεή στάση επέτρεψαν να ενημερώνεται ο ελληνικός λαός από το αμερικάνικο Πεντάγωνο. Η κυβέρνηση ως εθελοντής των ΗΠΑ δεν διαθέτει το κουράγιο να ζητήσει  έστω την παρουσία δύο Ελλήνων ειδικών επιστημόνων παρατηρητών πάνω στο συγκεκριμένο πλοίο που επιχειρεί να μετατρέψει τη Μεσόγειο σε χημική «τουαλέτα».