Να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, βάσει των οποίων, υποτίθεται ότι συντάχθηκε η σχετική ανακοίνωση διαστρέβλωσης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με την επιχειρούμενη προσπάθεια αποδόμησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι «την Κυριακή 18/9/2022, την αμέσως επόμενη ημέρα, από την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην 86η ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση αποδόμησης του προγράμματος». Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι «το εν λόγω Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, με θέμα «Το δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών του κ. Αλέξη Τσίπρα», το οποίο αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα, επιχειρείται η προκλητική διαστρέβλωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ένα πρόγραμμα σαφές και πλήρως κοστολογημένο».

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «άξιο περιέργειας είναι, εάν η κοστολόγηση  που αναφέρεται στη συγκεκριμένη κυριακάτικη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου βασίζεται σε επίσημα, γραπτά δεδομένα των υπηρεσιών του Υπουργείου», προσθέτοντας ότι «το εν λόγω ζήτημα τέθηκε επίσης σήμερα, στη Βουλή, από τον βουλευτή και αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Τρύφων Αλεξιάδη, κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων».

Ο βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, βάσει των οποίων υποτίθεται ότι συντάχθηκε το από 18/9/2022 Δελτίο Τύπου, στο οποίο διαστρεβλώνεται το κυβερνητικό οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.