Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

Τη θέση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να αξιοποιήσει όλο το διαθέσιμο δυναμικό, σε όλους τους τομείς που εμπλέκονται με την Ναυτιλία, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αναπτυξιακοί του στόχοι, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, στο 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της εφημερίδας Ναυτεμπορική.

Αφού υπογράμμισε τον ιστορικό ρόλο της Ναυτεμπορικής στο οικονομικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, ο κ. Κουρουμπλής περιέγραψε αναλυτικά τους δέκα στόχους που προωθεί ταυτοχρόνως το Υπουργείο Ναυτιλίας, αρχίζοντας από τη ναυτική εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό των ΑΕΝ -με τη σημαντική συνδρομή της Ε.Ε.Ε.- τη στήριξη της Ποντοπόρου Ναυτιλίας και το αίτημα προς τους εφοπλιστές να στηρίξουν την ελληνική σημαία και να προσλάβουν περισσότερους Ελληνες στα πλοία τους.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η πολιτική που ακολουθεί, στηρίζεται στα θεμέλια που έβαλε ο προκάτοχός του Θοδωρής Δρίτσας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας, και τη χρήση της Πράσινης Ενέργειας στα πλοία.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Υπουργείο, λόγω λανθασμένων επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κάλεσε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην Ναυτιλία να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να γίνει ακόμα πιο έντονη η δυναμική του ναυτιλιακού τομέα και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας σε πλοία και σε ναυπηγεία, με μακροπρόθεσμο στόχο την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.