«Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα και η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ». Δήλωση του ΥΝΑΝΠ Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο Νόμου περί διαχείρισης θαλασσέρματος και ιζημάτων

Οξεία επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσε σήμερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την αντιπαράθεση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, που ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, που προβλέπει την κύρωση της διεθνούς σύμβασης για τον έλεγχο και τη διαχείριση του έρματος και των ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία.

«Λαγός την φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση τελεί πραγματικά σε σύγχυση και σε πανικό, γιατί έκλεισε η περίφημη αξιολόγηση και καταρρίπτεται πλέον το επιχείρημα που κρατούσε μια έστω επιφανειακή, επιδερμική ισορροπία στην τριχοτομημένη ΝΔ, το επιχείρημα δηλαδή των εκλογών. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ουδέποτε στήριξε την κυβέρνηση, ακόμα και για θέματα κρίσιμα, όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ποσού.

Όπως είπε, από σήμερα η κυβέρνηση αρχίζει μια νέα προσπάθεια για να ορθοποδήσει η χώρα. «Επιτέλους αυτό το μαρτύριο κλείνει. Εκείνο που πρέπει τώρα να κάνουμε και εκείνο που θα κάνει η κυβέρνηση, είναι να αρχίσει μια νέα προσπάθεια. Γιατί ο στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από αυτή την περίφημη επιτροπεία και να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο τις εξαρτήσεις, τις επιβολές και τις απαιτήσεις όλων αυτών των περίφημων δανειστών. Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα και η ΝΔ ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας κρίνει όλους ο Ελληνικός Λαός», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ότι αφορά το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση του θαλασσίου έρματος και των ιζημάτων, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε δύο ζητήματα. Πρώτον ότι με τον εξοπλισμό που αναγκάζονται να εφοδιαστούν τα πλοία προστατεύονται οι ελληνικές θάλασσες, ενώ το κόστος του επιβαρύνει αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες των πλοίων. Δεύτερον ότι η εγκατάσταση του εξοπλισμού δημιουργεί προοπτικές για ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Αυτό, όπως είπε, αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια σε όσες γίνονται προς την Cosco και την Ε.Ε. για να αναζωογονηθεί ο τομέας της ναυπηγοεπισκευής.

Στον παρακάτω σύνδεσμο επισυνάπτονται τα κείμενα της ομιλίας του ΥΝΑΝΠ για το σχέδιο νόμου και της δευτερολογίας του.

Περισσότερα…