Η κυβέρνηση αδυνατεί να χειριστεί τα εθνικά θέματα

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να χειριστεί μόνη της τα εθνικά θέματα», δήλωσε στην εκπομπή Western του Πάνου Παναγιωτόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, ο πρώην  υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στα ανοιχτά ζητήματα με την Τουρκία, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο προσφυγικό.

https://www.youtube.com/watch?v=s4E26vFaIN4&feature=youtu.be

Ο κ. Κουρουμπλής, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει εθνική συνεννόηση για τα ζητήματα αυτά, ώστε να πιεστεί πιο αποτελεσματικά  και η Τουρκία, αλλά και η  Ευρώπη η οποία πρέπει να πάρει τη δέουσα θέση. «Με ενιαίο εθνικό μέτωπο η Ελλάδα θα καταστήσει σαφές στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ότι ο χώρος στον οποίον αναφέρεται είναι χώρος εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, και ως τέτοιον θα τον χειριστεί η χώρα μας. Που σημαίνει ότι πρέπει να οργανωθεί η παλλαϊκή άμυνα στα νησιά, και ότι πρέπει να διαμηνύσει  η Αθήνα στην Άγκυρα ότι αν αυτή προχωρήσει σε ενέργειες, με βάση τη συμφωνία που έκανε με τη Λιβύη, θα αντιμετωπιστεί σαν να πρόκειται για εισβολή στα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε η Αθήνα να τηρήσει σθεναρή στάση και απέναντι στη Λιβύη, εκμεταλλευόμενη το εκεί ασταθές πολιτικό σκηνικό.

Δείτε το συνοδευτικό βίντεο