Κουρουμπλής στον Realfm 97,8 για την Λοΐζου: Αυτά έπρεπε να είχαν προβλεφθεί – Τι είπε για τον Τσιρώνη

 

“Έπρεπε αυτά να είχαν προβλεφθεί. Να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί γιατί στην πολιτική τίποτα κρυπτόν υπό τον ήλιο” είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Μάνο Νιφλή και Στεφανία Κασίμη, σχετικά με την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

“Γίνεται μία σκληρή διαπραγμάτευση για την πρώτη κατοικία. Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, θέλει με αυτό το πλαίσιο, με αυτή την ομπρέλα, να θεσμοθετήσει, να προστατεύσει αυτό το αγαθό. Η Ελλάδα έχει μία ιδιαιτερότητα, αυτή η αγάπη που έχει ο Έλληνας στο να θυσιάσει τα πάντα στη ζωή του, να σπουδάσει το παιδί του και να πάρει ένα σπίτι ή να του πάρει ένα σπίτι φτάνει στα όρια του πάθους”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε:

“Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα χρεωθεί κάτι τέτοιο, για αυτό δεν έχουμε καταλήξει με τους θεσμούς. Ξέρουμε, έχουμε συνείδηση το τι σημαίνει πρώτη κατοικία για την ελληνική οικογένεια. Η διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά δύσκολη και αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση εμμένει σε επιλογές για τις οποίες κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπερβολική. Αυτή είναι η αλήθεια, για αυτό δεν έρχεται η ρύθμιση. Διότι οι θεσμοί επιμένουν ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πράγματα λίγο υπερβολικά. Δεν είναι όμως έτσι, άλλη η νοοτροπία η δική τους”.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: “Όλα στη ζωή έχουν ένα κύκλο, 20 χρόνια εδώ στο ελληνικό κοινοβούλιο, νομίζω ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορούν να υπηρετήσουν την πατρίδα σε αυτόν τον χώρο. Είναι μία άλλη εμπειρία, ένα άλλο πεδίο για το οποίο έχω μέσα μου αποθέματα και δύναμη και σκέψεις, γιατί η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει και να εξελιχθεί σε μία όαση όπου τα κοινωνικά δικαιώματα δεν θα αποτελούν μουσειακό πλαίσιο αλλά υπαρκτές δυνατότητες για μία κοινωνία που σηματοδοτεί κάτι καλύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Σχετικά με τη δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη για το Καστελόριζο ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε μεταξύ άλλων: “Εγώ νομίζω ότι καμιά φορά θέλουμε να πούμε κάτι και η διατύπωση δεν μας βοηθάει. Δεν νομίζω ότι είχε στο μυαλό του αυτό το πράγμα όπως ερμηνεύτηκε και νομίζω ότι αποκαταστάθηκε… Γίνονται και λάθη, τι να κάνουμε τώρα; Από όλους μας μπορεί να γίνει ένα λάθος”.

Περισσότερα…