Κουρουμπλής – Σαντορινιός: «Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ιδρύθηκε με Σχέδιο Νόμου και δεν βασίστηκε σε καμία προηγούμενη μελέτη»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Καλύμνου αναφέρει τα εξής:

«Τα πράγματα στη θέση τους» σε ότι αφορά στη δημιουργία και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, έβαλαν κατά την επίσκεψή τους στην Κάλυμνο, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ερωτηθείς αρχικά, ο κ. Κουρουμπλής από τοπικούς δημοσιογράφους, σχετικά με το αν η ίδρυση της ΑΕΝ Καλύμνου, βασίστηκε σε μελέτη, που είχε συνταχθεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Καλύμνου, ο πρώην υπουργός, απάντησε πως δεν ήρθε ποτέ μια τέτοια μελέτη στο υπουργείο, επί πλέον δε, η Ακαδημία δεν χρειάστηκε κάποια μελέτη.

«Η δημιουργία της ΑΕΝ βασίστηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ειδικό Σχέδιο Νόμου, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, ως αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης Δήμου Καλυμνίων και κυβέρνησης και ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος του Καλυμνιακού λαού» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής τονίζοντας:

«Για την ολοκλήρωση του έργου, συνεργάστηκαν στενά το Υπουργείο Ναυτιλίας με τη Δημοτική Αρχή του Γιάννη Γαλουζή, ενώ προσωπικά ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο, προώθησε τις διαδικασίες, μέχρι την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του έργου. Δεν γνωρίζω την ύπαρξη καμίας προηγούμενης μελέτης στην οποία αναφέρεστε» τόνισε χαρακτηριστικά σε απάντησή του ο κ. Κουρουμπλής.

Ανάλογες δηλώσεις επί του θέματος, έκανε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, επαναλαμβάνοντας ότι, δεν αναζητήθηκε καμία παλιά, ούτε και δημιουργήθηκε νέα μελέτη, διότι δεν θα ήταν χρήσιμη. Η δημιουργία της ΑΕΝ βασίστηκε αποκλειστικά σε πολιτική απόφαση και συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε απόλυτο συντονισμό με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τις εργασίες που ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Δήμος Καλυμνίων» δήλωσε ο ίδιος.

«Με τις επιβεβαιώσεις των δύο προαναφερόμενων υπουργών, κ.κ. Κουρουμπλή και Σαντορινιού, ξεκαθαρίζει το θέμα και δίδεται σαφής απάντηση στους έχοντες ερωτηματικά γύρω από το θέμα.

Το δεδομένο είναι, ότι η Ακαδημία μας, που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία της Καλύμνου, ξεκίνησε και συνεχίζει, με τις καλύτερες προοπτικές» συμπλήρωσε επί του θέματος ο Δήμαρχος Καλυμνίων Γιάννης Γαλουζής, ο οποίος τόνισε ότι, η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προχώρησε επίσης σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για επισκευή και συντήρηση του πρώην 4ου Δημοτικού Σχολείου, (Καρπάθειου), προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτό, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού, όπου εγκαταστάθηκε η ΑΕΝ Καλύμνου.

«Ήταν ένα δίκαιο αίτημα του Καλυμνιακού λαού και όνειρο φορέων του νησιού μας, που η σημερινή Δημοτική Αρχή, κατέβαλε σε τοπικό επίπεδο υπεράνθρωπες προσπάθειες και έγινε πράξη» κατέληξε ο Δήμαρχος κ. Γαλουζής.

 

Η ΡΟΔΙΑΚΗ