Κουρουμπλής: Διάλογος με την Κεντροαριστερά και προγραμματική συμφωνία μετά τις εκλογές

Κάτι πρέπει να γίνει με την Ευρώπη, κάτι να αλλάξει γιατί ακολουθεί τον δρόμο του υπνοβάτη που πάει για τον γκρεμό, επεσήμανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο αφήγημα για τους ευρωπαϊκούς λαούς για κοινωνική αλληλεγγύη, ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Αναφερόμενος στην Προοδευτική Συμμαχία και την Κεντροαριστερά, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει οριοθετήσει έντιμα τον χώρο του οποίου έχει την ευθύνη, τον χώρο της Αριστεράς, άρα είμαστε στην Αριστερά και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για την Κεντροαριστερά και αυτό θα έπρεπε κάποιοι να το αξιοποιήσουν.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε πως πρέπει να βρεθεί κοινός τρόπος για σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο με το χώρο της Κεντροαριστεράς και να πάμε σε προγραμματική σύγκλιση.

Τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να αρχίσει από τώρα, ώστε να δοθεί στίγμα στον προοδευτικό χώρο και σημείωσε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μείνει ο χώρος κατακερματισμένος. Επεσήμανε πάντως πως η προγραμματική σύγκλιση πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές, όμως όπως είπε υπάρχει το ερώτημα για το ΚΙΝΑΛ με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει, σημειώνοντας πως δεν είναι το ίδιο πράγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μιλάει για κατάργηση των δώρων κ.α με τους προοδευτικούς ηγέτες.

ΕΡΤ Πρώτο Πρόγραμμα