Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ιδιαίτερη συνάντηση και συζήτηση για θέματα που απασχολούν τον Πειραιά και το μέλλον του, εξήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα κατά την κοπή της πίτας του Υπουργείου, σε μικρή τελετή που έγινε στο αίθριο του κτιρίου της Ακτής Βασιλειάδη χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε την αρμονική συνεργασία όλων των υπηρεσιών και των εργαζομένων και περιέγραψε τους στόχους που εξυπηρετεί ταυτοχρόνως το Υπουργείο Ναυτιλίας, βαδίζοντας στα χνάρια που άφησε κατά τη θητεία του ο απελθών υπουργός Θοδωρής Δρίτσας. «Στόχος και της καινούργιας πολιτικής ηγεσίας είναι  να κτίσουμε πάνω στην προσπάθεια που έχτισε η προκάτοχή μας ηγεσία υπό τον κύριο Δρίτσα, με ευγενικό ήθος, υπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα της πατρίδας», δήλωσε.

 Τόνισε ιδιαίτερα τις κινήσεις προς την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευής και τις επενδύσεις από την Cosco, στην οποία είπε έχει δοθεί το μήνυμα ότι «δεν είναι μόνοι τους, είμαστε και εμείς εδώ».

Στην τελετή παρέστησαν, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ Πειραιά Γεωργία Γιαννιά, Β΄ Πειραιά Ευαγγελία Καρακώστα, ο βουλευτής της ΝΔ Β΄ Πειραιά Ιωάννης Τραγάκης, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Β΄Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ιωάννης Θεοτοκάς, Χρήστος Λαμπρίδης και Ιωάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Σταμάτιος Ράπτης, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Θοδωρής Κλιάρης και Γεώργιος Μπαρκάτσας, οι Διευθυντές Κλάδων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και το λοιπό στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου. Επίσης, στην τελετή παραβρέθηκαν, επίτιμοι Αρχηγοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, Πρόεδροι της Λέσχης Λ.Σ. και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ., εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών, της Ναυτιλιακής κοινότητας και των Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Λ.Σ.