Κοινοβουλευτικός Έλεγχος -Ερώτηση ” Αποκλεισμός ανάπηρης αθλήτριας από τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας”

Για τον αποκλεισμό της αθλήτριας παρατριάλθου, Κατερίνας Σαράντη, από τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, για «λόγους ασφαλείας», κάνει λόγο, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς την Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σύμφωνα με την καταγγελία της αθλήτριας, ενημερώθηκε μέσω email ότι από τη στιγμή που υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας, η Τροχαία, φέτος, έχει σαφή οδηγία να απομακρύνει οποιοδήποτε τροχοφόρο είναι εκτός αγώνα. Ο κ. Κουρουμπλής, θεωρώντας αδιανόητο το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του αγώνα θεωρούν τους ανθρώπους με αμαξίδια ως «τροχοφόρα που εμποδίζουν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα» και επιτρέπουν μονάχα τη συμμετοχή αναπήρων με συνοδεία, λογική που προσβάλει την αθλήτρια και ως ανάπηρη, αλλά και ως γυναίκα, τονίζει ότι είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός των αθλητών/ τριών, από έναν αγώνα, για λόγους αναπηρίας.

Επιπλέον ο βουλευτής αναφέρεται στην ευθύνη της εκάστοτε διοργάνωσης να εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορούν να συμμετέχουν χωρίς διακρίσεις όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες και υπογραμμίζει ότι σε ένα πολιτισμένο κράτος, δεν πρέπει να επιτρέπονται, τέτοιου είδους ρατσιστικές και μισοαναπηρικές πολιτικές
Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής ερωτά την αρμόδια υπουργό, εάν θα προχωρήσει στην άμεση άρση της απαγόρευσης της συμμετοχής των ανάπηρων αθλητών και αθλητριών από τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιος της Αθήνας αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ανάλογη διοργάνωση στο μέλλον.