Ιερό το δικαίωμα της απεργίας

Υπέρ του δικαιώματος της απεργίας τάχθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ερωτηθείς σχετικά με την ταλαιπωρία των επιβατών του Μετρό, λόγω της στάσης εργασίας του προσωπικού.  Μιλώντας στην εκπομπή “ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ”  https://youtu.be/LAkPB7xvS2g     των δημοσιογράφων Γιάννη Μακρυγιάννη & Σωσώς Χονδρογιάννη, στο  AtticaTV, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι πέραν των διεκδικήσεων, οι απεργίες έχουν πάντα ένα κοινωνικό κόστος, γιατί έτσι δημιουργείται πίεση για τη λύση των ζητημάτων, γεγονός που δεν αρέσει σε καμία κυβέρνηση.

 

https://kouroumplis.gr/o-panagiotis-kouroumplis-stin-ekpompi-empraktos-ton-dimosiografon-gianni-makrygianni-sosos-chondrogianni-atticatv-18-12-2019/

Ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι έμειναν στην αφορμή της απεργίας, την μετακίνηση των 21 εργαζομένων από τις σημερινές θέσεις τους. Όπως είπε, αυτό είναι η μισή αλήθεια και το να λες τη μισή αλήθεια είναι επικίνδυνο. Ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε μερίδα των ΜΜΕ ότι στο θέμα της απεργίας αποσιώπησαν τα γενικότερα εργασιακά ζητήματα, στο χώρο των σταθερών συγκοινωνιών, ζητήματα εξοπλισμού και θέσεων εργασίας, τα οποία χρονίζουν. Τα εν λόγω ΜΜΕ, προκάλεσαν έτσι κοινωνικό αυτοματισμό, εξυπηρετώντας τον κυβερνητικό λαϊκισμό.  Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να προαναγγείλει νέα μέτρα, τα οποία ουσιαστικά θα κατεδαφίζουν κοινωνικές κατακτήσεις που έρχονται από πολύ μακρινά χρόνια, όπως το δικαίωμα της απεργίας, είπε ο κ. Κουρουμπλής.

“Αυτής της λογικής είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ξέρουμε πώς λειτούργησε και ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ο Ελληνικός Λαός τέτοια μέτρα πρέπει να περιμένει στο μέλλον. Μπορεί να ταλαιπωρήθηκε με την στάση εργασίας ο κόσμος, αλλά θα πρέπει να περιμένει ότι θα πληγούν τα δικαιώματά του, τα οποία η ΝΔ βαφτίζει προνόμια», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.