Η Δυτική Αθήνα παραμένει ξεχασμένη από τον Πρωθυπουργό, παρά τις υποσχέσεις του

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, κατέθεσε σήμερα, ο πρώην υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητώντας να ενημερωθεί, για το ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προωθήσει η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια, για την αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων που απασχολούν τη Δυτική Αθήνα.

Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει, ότι για τρίτη φορά προβαίνει στην κατάθεση της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης, καθόσον, μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε καμία ενημέρωσή του για συζήτησή της, στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, πόσο δε, όταν η εν λόγω ερώτηση αφορά τη Δυτική Αθήνα, στην οποία ο κ. Πρωθυπουργός είναι και βουλευτής της περιοχής, χαρακτηρίζοντας την κοινοβουλευτική αυτή στάση, τουλάχιστον αντιδεοντολογική.

 

Εν συνεχεία τονίζει ότι «ο Πρωθυπουργός και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, συναντήθηκε μόλις δύο φορές, με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας, δεσμευόμενος με συγκεκριμένο τρόπο για σειρά ζητημάτων, χωρίς μέχρι σήμερα να υλοποιηθεί κάτι από αυτά».

Στις σχετικές συναντήσεις, οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου έθεσαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα μείζονα προβλήματα:

Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο που στις περισσότερες των περιπτώσεων θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και η πρόσθετη επιβάρυνση λόγω της διέλευσης των απορριμματοφόρων με κατεύθυνση τον ΧΥΤΑ Φυλής. Για το συγκεκριμένο ζήτημα οι δήμοι Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων -Καματερού και Ιλίου έχουν ζητήσει την απαλλαγή τους από την καταβολή αντισταθμιστικών για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Αναγκαιότητα άμεσης αναβάθμισης των εγκαταλελειμμένων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των νοσοκομείων της περιοχής, άμεση στελέχωση του ΓΝ Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» καθώς και την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας παιδιατρικού νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα.

Παραβατικότητα, έλλειψη αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, ανεπαρκείς περιπολίες και έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων.

Καθυστέρηση υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων καθώς επίσης το θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος υψηλής και μέσης τάσης.

Διασύνδεση των περιοχών με το Μετρό και ανεπαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση των δήμων της περιοχής καθώς επίσης η αναγκαιότητα άμεσης έναρξης των εργασιών υλοποίησης του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα.

Δημιουργία νέου διαδημοτικού κοιμητηρίου στη Δυτική Αθήνα.

Άμεση απόδοση έκτασης 66 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και του Μπλόκ 15 στο δήμο.

Προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποχετευτικό δίκτυο του δήμου Αγίας Βαρβάρας είναι από αμίαντο, υλικό άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Λήψη μέτρων για τη διαχείριση και προστασία του Ποικίλου Όρους.

Υλοποίηση του προγράμματος του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και έλλειψη προσωπικού από τους Δήμους.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και βουλευτή της περιοχής ότι η συνδρομή της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που εντοπίζονται στη Δυτική Αθήνα, στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιώδης πρόοδος επί των παραπάνω καίριων προβλημάτων».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο βουλευτής ερωτά τον Πρωθυπουργό: Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων μείζονων προβλημάτων που απασχολούν τη Δυτική Αθήνα και ποιο το χρονοδιάγραμμα δέσμευσης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης