Για πρώτη φορά διακομματική αντιπροσωπεία στην Οδησσό, για την 25η Μαρτίου

Διακομματική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Οδησσό και παραβρέθηκε, για πρώτη φορά, στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με επικεφαλής τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης από την Ν.Δ, Βασίλης Κεγκέρογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι και Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

Είναι η πρώτη φορά που διακομματική αντιπροσωπεία επισκέπτεται κατά την εθνική επέτειο την Οδησσό, την πόλη όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία το 1814 και που είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με συναυλία στη Μεγάλη Αίθουσα Φιλαρμονικής της Οδησσού, την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Η συναυλία της «Εστουδιαντίνας», με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη και του Μπάμπη Τσέρτου, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, διοργανώθηκε από το Ίδρυμα “Μπούμπουρα”.

Την 25η Μαρτίου η διακομματική αντιπροσωπεία παρακολούθησε την Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων, στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, σε ένα από τα τρία οικήματα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Το μουσείο λειτουργεί από το 1994, και είναι το κτίριο της οικίας του Γρηγορίου Ιωάννου Μαρασλή, όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας.

Το απόγευμα ακολούθησε η δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στην Οδησσό -σε μία επιβλητική αίθουσα- με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας έγινε μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος «ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ». Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων Ουκρανίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό, Παντελής Μπούμπουρας θέλησε να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν Ελλάδα και Ουκρανία.