Ευρύτατη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή Δημάρχων και φορέων της Δυτικής Αθήνας και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών των εμπλεκόμενων Υπουργείων, με θέμα τον συντονισμό και την διαμόρφωση κοινής υποστηρικτικής γραμμής αντιμετώπισης των γνωστών διεκδικήσεων Ιερού Ναού της Μητρόπολης Λαμίας που αφορούν δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις της Δυτικής Αθήνας.

Ευρύτατη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή Δημάρχων και φορέων της Δυτικής Αθήνας και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών των εμπλεκόμενων Υπουργείων, με θέμα τον συντονισμό και την διαμόρφωση κοινής υποστηρικτικής γραμμής αντιμετώπισης των γνωστών διεκδικήσεων Ιερού Ναού της Μητρόπολης Λαμίας που αφορούν δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις της Δυτικής Αθήνας. Οι εκτάσεις είναι οικιστικές και δασικές περιοχές που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Περιστερίου κκ Αντρέας Παχατουρίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής κ. Χρήστος Γκάτσης, η Δασάρχης Αιγάλεω κυρία Ειρήνη Σούρα, ο Διευθυντής Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Θεοδόσης Ψυχογιός, η Γενική Γραμματέας Χωροταξικού Σχεδιασμού κυρία Ρένα Κλαμπατσέα, δημοτικοί σύμβουλοι των τριών Δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣΔΑ κ. Θεόδωρος Αρβανίτης και νομικοί σύμβουλοι τόσο του ΥΠΕΣΔΑ όσο και των Δήμων.

Ο Υπουργός κατά την τοποθέτησή του ζήτησε από όλους τους παρισταμένους την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε το Υπουργείο να είναι ‘’σκληρά’’ όπως τόνισε στο πλευρό των Δήμων και των κατοίκων γενικότερα, αλλά και ειδικά ενόψει του Δικαστηρίου που θα λάβει χώρα στις 4 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Μια υποστήριξη, που όπως τονίστηκε και από τους Δημάρχους, δεν είχαν οι Δήμοι τα προηγούμενα χρόνια από το αρμόδιο Υπουργείο και από τις κυβερνήσεις.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισαν οι Δήμαρχοι, η κρατική στήριξη κατά το παρελθόν, ήταν από χλιαρή έως ανύπαρκτη, αντίθετα με αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα και αναλύθηκαν οι τεχνικές παράμετροι, ώστε να οργανωθεί με συντεταγμένο τρόπο η θέση της πλευράς των Δήμων και των κατοίκων την ημέρα της Δίκης.

Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό τον ΥΠΕΣΔΑ την Δευτέρα 19/9 με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμόδιων Υπουργείων (Περιβάλλοντος, Οικονομικών), της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και των νομικών και τεχνικών συμβούλων των Δήμων, προκειμένου να διαμορφωθεί και τεκμηριωθεί η τελική θέση και γραμμή υποστήριξης του Δημοσίου και των Δήμων στη Δίκη.