Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι καταστροφές που έπληξαν τον νομό Τρικάλων.

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής     Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής  προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι καταστροφές που έπληξαν τον νομό Τρικάλων. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο ΥΦΕΣΔΑ κ. Γιάννης Μπαλάφας, οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Τρικάλων κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Αθανάσιος Παπαδόπουλος,  Χρήστος Σιμορέλης και Κώστας Σκρέκας,  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας και ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης.

Στην σύσκεψη,  αναλύθηκαν  τα  στάδια αλλά και οι δράσεις  που θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καταγραφούν οι καταστροφές και στην συνέχεια  να προβούν στην άμεση αποκατάστασή τους, αλλά και μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Στην σύσκεψη, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής  τόνισε:

Έρχεται μια εποχή βίαιων καιρικών συνθηκών και επιπτώσεων και θα πρέπει να συντονιστούμε όλοι:  Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής     Ανασυγκρότησης, οι περιφέρειες και οι δήμοι. Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Θα συνεργαστούμε με όλα τα συναρμόδια υπουργεία  ώστε να βοηθήσουμε τους δήμους  αλλά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Θα μιλήσω σήμερα και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας  προκειμένου να εξασφαλίσουμε και την βοήθεια του Στρατού. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αντιπλημμυρικά έργα για τον χειμώνα. Θα ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των δήμων για οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής     Ανασυγκρότησης, απολογιστικά. Θα αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε δρόμους  και υποδομές και θα γίνει καταγραφή οικιών, οικοσκευών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν ώστε να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές για στήριξη και ενίσχυση.

Ο  υφυπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, συμπλήρωσε:

Θα πρέπει να υπάρχει πρόληψη για την αντιμετώπιση των θεομηνιών που άπτεται του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής     Ανασυγκρότησης, αλλά και συντονισμός μεταξύ και άλλων υπουργείων  όπως αυτό της Εργασίας, της  Αγροτικής Ανάπτυξης και των Οικονομικών.

Στον τομέα της πρόληψης θα πρέπει να γίνουν έργα σε βάθος δεκαετίας, για να μην έχουμε εκ των υστέρων οικονομικές και οικολογικές καταστροφές ή να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.