Ευρεία σύσκεψη για το αεροδρόμιο της Λέρου

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την προοπτική επέκτασης του αεροδρομίου της Λέρου συγκάλεσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κώστας Λιντζεράκος, ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός, ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Σταύρος Καραγκούνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Δήμαρχος Λέρου δήλωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προσγειώνονται στη Λέρο μεγαλύτερα αεροσκάφη, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τόσο οι κάτοικοι του νησιού όσο και εκείνοι των γειτονικών νησιών. Ο κ. Κόλιας χαρακτήρισε τη σύσκεψη ιστορικής σημασίας για το νησί. Ιδιαίτερα τόνισε πόσο πολύ θα συμβάλλει η επέκταση του αεροδρομίου στην τουριστική ανάπτυξη της Λέρου, καθώς και στην ενίσχυση της ευρύτερης τοπικής οικονομίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε την επέκταση του αεροδρομίου της Πάρου, αποτέλεσμα της οποίας, είπε, ήταν η εκτόξευση του αριθμού των επισκεπτών στο νησί και στα γύρω νησιά, λόγω της χρήσης μεγαλύτερων αεροπλάνων που μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης του σημερινού διαδρόμου απο-προσγειώσεων προς Βορρά και προς Νότο. Η επέκταση προς Βορρά (προς τη θάλασσα) αποκλείστηκε λόγω του μεγάλου βάθους, το οποίο φτάνει τα 35 μέτρα. Η επέκταση προς Νότο προσδιορίστηκε ως η πλέον πρόσφορη λύση.
Αποφασίστηκε κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και της ΥΠΑ, να μεταβεί στο νησί της Λέρου, ώστε από κοινού να εκτιμηθεί τι είδους εργασίες πρέπει να γίνουν και σε τι ύψος θα φτάσει η επένδυση. Συζητήθηκαν επίσης και προοπτικές χρηματοδότησης του έργου. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα ακολουθήσει νέα συνάντηση, μετά την αυτοψία στο χώρο του αεροδρομίου, οπότε θα είναι σαφέστερη και η εικόνα.

Περισσότερα…