Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκρονικής Διακυβέρνησης

Είναι γνωστή η καταξίωση μέσα από την ίδια τη ζωή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Το εν λόγω πρόγραμμα ήδη από το ξεκίνημά του το 1995, στηρίζει την παραμονή του μοναχικού ατόμου στο οικογενειακό περιβάλλον. Το κόστος αυτού του προγράμματος σε σχέση με την ύπαρξη μονάδων κλειστής περίθαλψης κρίνεται συμφέρον από κάθε απόψη και κοινωνική και οικονομική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα αυτό καρκινοβατεί τόσο εις βάρος των εργαζόμενων, όσο και των ατόμων που λαμβάνουν αυτού του είδους τη φροντίδα.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι κοινωνικό ανάχωμα στην εισβολή της μοναχικότητας, της μοναξιάς και της περιθωριοποίησης. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν να πληρωθούν τέσσερις και πέντε μήνες, ζώντας την ανασφάλεια της εργασιακής τους σχέσης, παρόλο που η πρόσληψή τους έγινε με την διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π.

Ερωτάται ο κος. Υπουργός: “Ποιες είναι οι επιλογές της Κυβέρνησης σε σχέση με το εν λόγω πρόγραμμα και ποιες είναι οι τελικές της αποφάσεις;”

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Κουρουμπλής