Ερώτηση προς την κα. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε σε  τέσσερις προκηρύξεις σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης «Νέων Αγροτών». Η διαδικασία επιλογής που τηρήθηκε κρίνεται αναξιόπιστη αφού είναι γνωστό ότι επιλέχθηκαν ως νέοι αγρότες υποψήφιοι, έχοντες μηδενικά μόρια.

Επίσης, η απύθμενη λογική των πραγμάτων οδήγησε τους προκατόχους της πολιτικής  ηγεσίας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εγκρίνει την οικονομική στήριξη περίπου 11.000 νέων αγροτών όταν τα χρήματα που είχε στη διάθεσή της δεν επαρκούσαν ούτε για τους μισούς εξ αυτών. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ποια κατάσταση έχετε παραλάβει και τι καλείστε να αντιμετωπίσετε. Ωστόσο πληροφορούμεθα ότι επειδή δεν επαρκούν τα χρήματα προτίθεστε να υλοποιήσετε την πρώτη προκήρυξη του προγράμματος «Νέοι Αγρότες», γνωρίζοντας ότι στην εν λόγω προκήρυξη για λόγους ευνοιοκρατίας έχουν συμπεριληφθεί και άτομα που δεν συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια. Μια τέτοια ενέργεια θα υϊοθετούσε τις αδιαφανείς διαδικασίες της προκάτοχης ηγεσίας εις βάρος της αξιοκρατίας.

Πιστεύω ότι με βάση τα χρήματα που έχετε στη διάθεσή σας θα πρέπει να προχωρήσετε σε επιλογή ατόμων που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια απο όλες τις προκηρύξεις.

Ερωτάται η κα. Υπουργός: “Σε τι συγκεκριμένα μέτρα θα προβεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και να εμπεδωθεί η αξιοκρατία στην διαδικασία επιλογής στήριξης  των «Nέων Aγροτών»;”

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Κουρουμπλής