Ερώτηση προς την κα. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Είναι γνωστό τοις πάσι, το πρόβλημα που διαιωνίζεται με την ελληνοποίηση των εισαγόμενων κρεάτων. Αποδεικνύεται και στον τομέα αυτό η αδυναμία και ενδεχομένως η αδιαφάνεια των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Το «βάπτισμα» των εισαγόμενων κρεάτων ως ελληνικών δεν αποτελεί μόνο μία πρόκληση αλλά νοθεύει και κάθε έννοια ανταγωνισμού. Οφείλουμε ως συντεταγμένη πολιτεία, σεβόμενη τον καταναλωτή στην Ελλάδα να του εξασφαλίζουμε την ευχέρεια να πληρώνει αυτό που αγοράζει, χωρίς να αισθάνεται ότι κάποιοι τον εμπαίζουν.

Η ελληνική κτηνοτροφία και συνάμα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, υφίστανται μεταξύ άλλων βαρύτατο πλήγμα από την απαράδεκτη αδυναμία του κράτους να αντιμετώπισει αυτά τα τριτοκοσμικά φαινόμενα. Καλείται η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό τρόπο το φαινόμενο της απαράδεκτης και προκλητικής συμπεριφοράς των ελεγχτικών μηχανισμών.

Ερωτάται η κα. Υπουργός: “Σε τι συγκεκριμένα μέτρα θα προβεί η Κυβέρνηση, ώστε να ανακοπεί και να εκμηδενιστεί ένα τέτοιο φαινόμενο που η περιγραφή του και μόνο δεν περιποίει τιμή σ’ένα ευρωπαϊκό κράτος όπως είναι η Ελλάδα;”

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Κουρουμπλής