Επίσκεψη του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή στο γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες

Την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλίες, σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκεπτόμενος το γραφείοτης Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κουρουμπλής βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών. Στο πλαίσιο των επαφών του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισκέφτηκες το Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκε για το έργο και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενημερώθηκε ακόμα για τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά δίκτυα και προγράμματα, από τον αρμόδιο Περιφερειακό Σύμβουλο, Γιώργο Αλεξάκη και τον Δημήτρη Ανδρούτσο, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες.

Η Γενική Γραμματέας της CRPM, Ελένη Μαριάνου ενημέρωσε τον Υπουργό για τον ρόλο του δραστήριου οργανισμού των Ευρωπαϊκών Περιφερειών (Conference of Peripheral Maritime Regions, τη Διάσκεψη των Απομακρυσμένων και Θαλάσσιων Περιφερειών) σε θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα. Ο οργανισμός διαθέτει ειδική Επιτροπή για τη Νησιά της Ευρώπης.

Ο κ. Κουρουμπλής, ευχαρίστησε για την ενημέρωση και συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης για τη σημαντική δράση της. Αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές και οι κάτοικοί τους σε μια σειρά από θέματα (συνδεσιμότητα, μεταφορές, στελέχωση δομών υγείας, παιδείας κ.α.), και εξέφρασε την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλίες – σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο – προκειμένου να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.