Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Σύμη και στην Στρογγυλή, σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Τη Σύμη και τη νήσο Στρογγυλή επισκέφτηκε σήμερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, ενώ επισκέφτηκε και το Λιμενικό Σταθμό του νησιού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Κουρουμπλή, δήλωσε ότι πολύ σύντομα η δύναμη του Λιμενικού Σταθμού της Σύμης θα ενισχυθεί.

Κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Σύμης, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των θεσμικών φορέων ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης.

«Στο Αιγαίο υπάρχει αυτό το κλίμα. Και σε επίπεδο των δύο περιφερειών, όπως και στην Ιόνια περιφέρεια, αλλά και σε επίπεδο Δήμων», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και σημείωσε ότι αυτή η συνεργασία σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «ενεργοποιεί δυνάμεις και υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να είναι πιο ουσιαστικές οι όποιες παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας.»

«Νομίζω ότι αυτά τα χρόνια, μεθοδεύουμε μια τέτοια προσπάθεια, η οποία δείχνει σήμερα ότι αποδίδει και γι’ αυτό ακούμε καλά λόγια», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού στη νήσο Στρογγυλή, τελέσθηκε δοξολογία στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού και δήλωσε στους στρατιώτες: «Εδώ δεν τελειώνει η Ελλάδα αλλά εδώ ξεκινάει. Είναι τιμή για εσάς που είστε εδώ και πραγματικά νιώθω συγκίνηση που σας έχω επισκεφθεί.»

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr