Επίσκεψη του ΥΝΑΝΠ στο Χατζηπατέρειο Ιδρυμα – Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Επίσκεψη στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα στη Μεταμόρφωση Αττικής έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.
Ο κ. Κουρουμπλής, μετά την μουσικοθεραπεία των παιδιών έδωσε δώρα και τόνισε πόσο σημαντικό είναι το έργο του Μη Κερδοσκοπικού αυτού Οργανισμού. Σημείωσε το ενδιαφέρον που δείχνει η οικογένεια Χατζηπατέρα για το ίδρυμα, που λειτουργεί από τη δεκαετία του 70 και εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόνοιας. Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εργαζόμενους , «γιατί σε αυτό το κέντρο που έχουμε παιδιά με βαριές εγκεφαλοπάθειες και κατ’ επέκταση με κινητικά προβλήματα χρειάζεται επιμονή και υπομονή, για να κερδίσουν τα παιδιά αυτά, σιγά σιγά, αλλά και αποτελεσματικά, δεξιότητες που έχουν ανάγκη για την αυτοεξυπηρέτησή τους.» «Θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς που αγκαλιάζουν και στηρίζουν την προσπάθεια. Η Πολιτεία συνεχίζει παρά τις δυσκολίες να στηρίζει την προσπάθεια και πρέπει να την στηρίζει. Όμως οφείλουμε κι εμείς ως πολίτες με κάθε τρόπο, ξεκινώντας από έναν καλό λόγο να στηρίζουμε την προσπάθεια. Γιατί ο καλός λόγος, για τους ανθρώπους που εργάζονται εθελοντικά εδώ, ξοδεύοντας τον ελεύθερο χρόνο τους, ακόμα και τα χρήματά τους, έχει αξία. Οι Έλληνες ζωγράφοι έχουν κάνει μια εξαιρετική προσφορά στο Ίδρυμα. Τους συγχαίρω. Είμαστε λαός που έχουμε μέσα μας έμφυτη την αλληλεγγύη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν βοηθήσει. Και θα συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για όλα τα κέντρα που αποτυπώνουν την αξιοπρέπειά μας. Η ποιότητα ζωής σε αυτά τα κέντρα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, είναι το στοιχείο του πολιτισμού μας και της ανθρωπιάς που διακατέχει αυτό το λαό. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του εδώ και για το έργο που γνωρίζω ότι επιτελεί στο Ίδρυμα. Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους», κατέληξε ο Υπουργός Ναυτιλίας.
Ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τόνισε το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. «Είναι ένας χώρος ευαίσθητος, τον οποίον αγκαλιάζουμε Εκκλησία και Πολιτεία και όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου. Η επίσκεψη του Υπουργού ενός δημοσίου λειτουργού του κράτους αποδεικνύει και το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τα ιδρύματα αυτά και παρέχει τα εχέγγυα καλής λειτουργίας. Ευχόμαστε υγεία και δύναμη στους εργαζόμενους στο Κέντρο. Η εργασία τους είναι πολύ σημαντική στο χώρο αυτό. Να είναι καλά και να έχουν δύναμη. Να βοηθούν τις οικογένειες και τον κόσμο.»
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα τραγούδησαν σήμερα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ευχήθηκε υγεία και πρόοδο στα παιδιά και τόνισε ότι «όταν ο άνθρωπος έχει θέληση και επιμονή, απελευθερώνει μέσα του δυνάμεις που ούτε ο ίδιος γνωρίζει ότι έχει και που του επιτρέπουν να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Ιδιαίτερα τόνισε πόσο σημασία έχει οι νέοι να μην παραιτούνται από τον στόχο τους που, σε αυτή την ηλικία, δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρόοδο στις σπουδές.»

Περισσότερα…