Επίσκεψη του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στις εκδηλώσεις μνήμης από τη σφαγή του Διστόμου

Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής  εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Αλεξόπουλο Απόστολο, Αποστόλου Ευάγγελο, Καφαντάρη Χαρά, Κανελλοπούλου Μαρία, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Μητρόπουλο Αλέξη και Σταθά Γιάννη στο Δίστομο στην τελετή μνήμης  για τα 70 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Γερμανό Πρέσβη όπου μεταξύ άλλων του έθεσε το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Επίσης  παρέστη στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όπου και εξέφρασε την ανησυχία του για το σκοπό της νέας Ειδικής Επιτροπής η οποία συστάθηκε προσφάτως με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και της οποίας το αντικείμενο είναι ο προσδιορισμός «τυχόν» ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Επεσήμανε δε, ότι η πρωτοβουλία που ελήφθη το Μάρτιο του 2012  προκειμένου να συγκροτηθεί  στη Βουλή Διακομματική  Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων γέννησε την απαίτηση να βρεθούν αρχεία 90.000 σελίδων και να προκύψει το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη η Διακομματική Επιτροπή να συναντηθεί με τους πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Γερμανίας προκειμένου να ενημερωθούν διεξοδικά για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εν συνεχεία αντιπροσωπεία της Επιτροπής να επισκεφθεί και να ενημερώσει διά ζώσης τα κοινοβούλια των εν λόγω χωρών.