Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από αύριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από αύριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ανώτατα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Κουρουμπλής θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία του American P&I Club και θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο του Tarpon Springs, Χρυσόστομο Αλαχούζο, και θα παραστεί στην εκεί δοξολογία και παρέλαση, καθώς και σε όλες τις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας του Tarpon Springs, όπου επίσης θα έχει συναντήσεις με ναυτιλιακούς πράκτορες, οι οποίοι εξειδικεύονται στην κρουαζιέρα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, προσκεκλημένη ελληνοαμερικανών Γερουσιαστών, θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας της ΑΕΝ Ύδρας με το State University Maritime CollegeO κ. Κουρουμπλής θα συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας του Brooklyn. Επίσης θα έχει επαφές με ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες του Hellenic Shipping Community και  του EMBCA(Shipping Industry)  οι οποίοι ειδικεύονται στον κλάδο της Ναυτιλίας.

Ο κ. Κουρουμπλής και οι Ανώτατοι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος θα έχουν στην Ουάσιγκτον ειδικές συναντήσεις  με την ηγεσία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και της Αμερικανικής Ναυτιλιακής Διοίκησης, καθώς και με μέλη του Κογκρέσου Η ελληνική αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στις 22 Μαρτίου.