Επίσκεψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Αγρίνιο και στο Δημαρχείο της πόλης πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου και τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Παπαναστασίου.
Η ατζέντα αυτής της συνάντησης περιείχε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της ανάπτυξης του Αγρινίου και διεξήχθη σε φιλικό και ενωτικό κλίμα.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η προοπτική κατασκευής του κάθετου άξονα που θα συνδέει το Αγρίνιο με την Ιόνια Οδό, η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, η μετατροπή του ενός εκ των δύο αεροδρομίων του Αγρινίου σε αεροδρόμιο μεταφοράς εμπορευμάτων και αρκετά άλλα.
Ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης έδωσε συναισθηματικό χρώμα στην τοποθέτησή του λέγοντας πως «για κάθε άνθρωπο που επισκέπτεται την πατρίδα του είναι ιδιαίτερη στιγμή και για μένα το Αγρίνιο δεν είναι μόνο η γενέτειρά μου, αλλά ο τόπος που με τίμησε, αφού με έστειλε επανειλημμένα στο Εθνικό Κοινοβούλιο».
Στη συνέχεια ο υπουργός υπογράμμισε:
«Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο το ζήτημα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, είναι ένα ζήτημα που γεννά απορίες, πώς δηλαδή τόσα χρόνια έμεινε η υπόθεση έτσι και σήμερα απειλείται μια πόλη με απομόνωση και πελώριες αναπτυξιακές συνέπειες, ακόμη και για την ίδια της την ύπαρξη. Συζητήσαμε ακόμη με το Δήμαρχο για το Πάρκο Επιχειρηματικότητας και έχω δεσμευτεί ότι και το πρώτο και το δεύτερο θέμα θα τα μεταφέρω στην κυβέρνηση και θα ασκήσω την όποια πίεση μπορώ να ασκήσω, ώστε τα δύο κρίσιμα θέματα για την ανάπτυξη της περιοχής να δρομολογηθούν και για αυτό θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία και συνεννόηση.
Συζητήσαμε για την αξιοποίηση ενός εκ των δύο αεροδρομίων που θα μπορούσε να γίνει αεροδρόμιο μεταφοράς εμπορευμάτων, κάτι που αυτομάτως δημιουργεί αναπτυξιακές προϋποθέσεις του πρωτογενή τομέα της οικονομίας στην περιοχή. Συζητήσαμε, επίσης, τα ζητήματα αξιοποίησης του νερού. Το Αγρίνιο ενώ «πνίγεται» από τα νερά που έχει το ίδιο, είναι μια «φλεγόμενη» πόλη το καλοκαίρι. Είχα από παλιά την σκέψη που μου εξέφρασε ο Δήμαρχος, ώστε κάποτε να αποκτήσει ένα στίγμα και αυτό θα ήταν ο χαρακτηρισμός του ως πόλη των σιντριβανιών. Είναι ζήτημα που πρέπει να επανεξεταστεί. Στο τραπέζι θέσαμε και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται στην Τριχωνίδα, με την ανάπτυξη του μουσείου.
Πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε όποιες δυνατότητες υπάρχουν και σε κεντρικό επίπεδο, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του νομού, να συνεργαστούμε όλοι μαζί και μέσα από μια γενναία υπέρβαση -γιατί το συμφέρον του τόπου μας ενώνει- και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού που είναι ένας πελώριος αναπτυξιακός πνεύμονας, να αναπτύξουμε τα συντριπτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να δικαιώσουμε την ύπαρξή μας, ξεκινώντας από τον ίδιο μου τον εαυτό. Οφείλουμε σ’ αυτόν τον τόπο να αντιμετωπίσουμε και να προσεγγίσουμε τα ζητήματα του».