Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε σήμερα για τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στον κ. Γιώργο Αυτιά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε:

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Για τη στάση του πρωθυπουργού στο προσφυγικό

«Ο πρωθυπουργός έστειλε ένα σαφές μήνυμα (στην Ευρώπη) και το εννοεί. Σε όλες τις συναντήσεις του στην Ευρώπη έχει ξεκαθαρίσει ότι παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας δεν θα γίνουν ανεκτά. Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε δύσκολη θέση, αλλά οι θεσμοί όταν χτίστηκαν στην Ευρώπη, καθόρισαν και ορισμένα κρίσιμα ζητήματα».

Για τη στάση του ελληνικού λαού στο προσφυγικό

«Αποδεικνύεται ότι αυτός ο λαός παρά τα προβλήματα που βιώνει, επιδεικνύει εκπληκτική ανθρωπιστική διάθεση. Με κάνει υπερήφανο η συμπεριφορά αυτού του λαού. Και το Νόμπελ ειρήνης, αξίζει σ’ αυτό το λαό που σώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης. Ένας λαός με τόσες δυσκολίες! Και δεν είναι δική μου διαπίστωση, μου το λένε όλοι οι πρέσβεις που συναντώ κάθε μέρα. Η Ελλάδα θα κερδίσει απ’ αυτή της τη συμπεριφορά μακροπρόθεσμα, θυμηθείτε το».

Για την στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο προσφυγικό

«Η Αυτοδιοίκηση είναι εδώ.

Οι Ευρωπαίοι με τα ταμεία τους δεν είναι εδώ. Εδώ λοιπόν, πρέπει να ασκηθεί πίεση για να χρηματοδοτηθεί η Αυτοδιοίκηση η οποία σηκώνει το βάρος και πρέπει να ομολογήσω ότι όλοι οι Δήμαρχοι ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, δείχνουν ευθύνη.

Και ξέρουν οι Δήμαρχοι ότι όλη η πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο (ΕΣΔΑ) κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να τους στηρίξουμε και θα τους στηρίξουμε. Θα αναγκάσουμε και τα ταμεία της Ευρώπης να στείλουν χρήματα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο Τσίπρας έχει ένα όραμα. Έχει την Ιθάκη τη δική του. Αυτή είναι η ρύθμιση του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδειχθεί μια πολύ σκληρή σε αντοχές υπόθεση. Κάποτε με ρώτησαν κάποιοι Γερμανοί δημοσιογράφοι σε μια συνέντευξη, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Τσίπρα. Τότε που ήμασταν, ακόμα, στην αντιπολίτευση. Τους είπα, λοιπόν, ότι δύο πράγματα διέκρινα στον Τσίπρα. Το ένα είναι ότι ακούει τον συνομιλητή του και το άλλο ότι δεν φοβάται.

Τώρα, μπορώ να πω ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει…».

Για το πώς βλέπει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο

«Εγώ πάντως, όπως ξέρετε…, δεν βλέπω και ως εκ τούτου, δεν τις βλέπω…

Κάντε υπομονή να τελειώσει η τετραετία και τότε θα δούμε. Ό,τι πει ο λαός. Άλλωστε εγώ δεν πιστεύω ότι ο λαός είναι σοφός όταν μας ψηφίζει και δεν είναι σοφός όταν μας καταψηφίζει…».

Για την οικονομική κατάσταση, το αγροτικό, τον τουρισμό και την αξιολόγηση

«Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Ήδη όπως ξέρετε με έναν πολύ καλό τρόπο εκτονώνεται το αγροτικό. Και θέλω να ευχαριστήσω τους αγρότες για την ευθύνη που επιδεικνύουν. Και να τους πω ότι αυτό δεν θα το ξεχάσει η κυβέρνηση. Και δεν πρέπει να το ξεχάσει. Γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι κρίσιμος για την οικονομία, αλλά δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλο αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που υπάρχει στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Της πλήρους εγκατάλειψης του κόπου και του μόχθου του αγρότη. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι θα πάμε και στην αξιολόγηση. Και θα αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα απ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση και θα αντιμετωπίσουμε και με ανθρωπιά το προσφυγικό. Πράγματα, που δεν πάνε χαμένα στη διαδρομή μιας χώρας.

Αυτή τη στιγμή το προτέρημα όλων μας είναι ο πατριωτισμός. Εγώ πιστεύω στον πατριωτισμό και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων.

Όσο συνδέουμε το μεταναστευτικό με τον τουρισμό και αυτό το αναδεικνύουμε, δεν βοηθάμε. Ο τουρισμός στην Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον (λόγω της στάσης που τηρεί ο λαός και η χώρα) θα έχει πολλαπλάσια ωφέλεια. Παρά το πρόβλημα που υπάρχει».