-Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Real fm και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Για την διαπραγμάτευση

«Είναι σε πολύ δύσκολο σημείο και οι απαιτήσεις του κουαρτέτου, υπερβολικές. Θα καταλάβουν, όμως και στην Ευρώπη ότι πάμε σ΄ ένα ασφαλιστικό που δίνει προοπτική. Πιστεύω ότι θα υπάρξει διέξοδος, δεν θα σέρνει η διαπραγμάτευση και θα καταλήξουμε σε συμφωνία παρόλο που υπάρχουν ενστάσεις από τους δανειστές».

Για το ασφαλιστικό

«Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από την αντιπολίτευση και εν πάση περιπτώσει η Ν.Δ. για πρώτη φορά στην ιστορία της βγάζει έξω από το μείγμα της πολιτικής της τον άνθρωπο, κατά τα έως τώρα πρότυπα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πηγαίνει σε πιο νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε μέχρι και για ιδιωτική ασφάλιση».

Διερωτήθηκε επίσης, πως «αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε λιγότερο κράτος γιατί δεν το έκανε» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «το ασφαλιστικό δεν θα διαταράξει την ενότητα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς, δεν τίθεται θέμα εκλογών».

Για το συνταξιοδοτικό

«Η κυβέρνηση έχει αποσαφηνίσει την θέση της και νομίζω ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω σ’ αυτό το ζήτημα, δηλαδή υπάρχει κόκκινη γραμμή για τις κύριες συντάξεις. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια για τις επικουρικές. Όσον αφορά στις συντάξεις αγροτών, εάν δεν δώσουν τα 14 ευρώ τον μήνα που προτείνει η κυβέρνηση, σε μια δεκαετία με φθίνουσα πορεία της τάξης του 4% τον χρόνο, θα πάρουν το ελάχιστο, ενώ στην αντίθετη περίπτωση καταβολής των 14 ευρώ, θα πάρουν τουλάχιστον την εθνική σύνταξη».