Με εκπροσώπους των Ρομά Σοφάδων συναντήθηκε ο Π. Κουρουμπλής

Προγραμματισμένο ραντεβού είχαν εκπρόσωποι της Τσιγγάνικης κοινότητας Σοφάδων με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κ. Κουρουμπλής, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου ζήτησε να δει τον πρώην αντιδήμαρχο του δήμου Σοφάδων Παναγιώτη Χαρίτο, ο οποίος έθεσε τρία σημαντικά ζητήματα στον Υπουργό, την αναγνώριση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, τη δημιουργία του πρώτου αυτόνομου Τσιγγάνικου Συνδυασμού σε τοπικό επίπεδο και την παράταση προθεσμίας χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση του παλιού οικισμού μετά τις προγραμματισμένες εκλογές 26 Μαΐου 2019.
Στη συνάντηση αυτή ήταν και ο διαμεσολαβητής του παραρτήματος Ρομά Καρδίτσας Οικισμού Μαύρικας Γιώργος Μπαντής, οποίος ζήτησε να υπάρξει δυνατότητα πρόσληψης νέων επιστημόνων Ρομά ως ειδικοί σύμβουλοι των υπουργείων και των θεσμικών οργάνων του κράτους για θέματα Ρομά.
Ο κ. Κουρουμπλής μετά τη πρόταση του πρώην αντιδημάρχου Σοφάδων του κ. Χαρίτου, ζήτησε να εκφράσει τη γνώμη του ο διαμεσολαβητής Μπαντής Γιώργος, σχετικά με το Τσιγγάνικο Συνδυασμό, ο κύριος Μπαντής απάντησε θετικά στη δημιουργία του Τσιγγάνικου Συνδυασμού και δήλωσε πως είμαστε πλέον σε θέση ως νέοι επιστήμονες να αναλάβουμε την εκπροσώπηση της κοινότητας μας μόνοι μας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Τριανταφύλλου μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάν Πασσε, οποίος αναφέρθηκε στα γνωστά σε όλους μας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τσιγγάνικες κοινότητες Ρομα.
Το ραντεβού ανανεώθηκε εκ νέου στην Αθήνα στις επόμενες ημέρες για τη δρομολόγηση των αιτημάτων που θέσανε οι εκπρόσωποι Ρομα της πόλης των Σοφάδων».

Περισσότερα…