Ευθύνη της κυβέρνησης η αντιμετώπιση δημόσιου/ιδιωτικού χρέους

Συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha 989

«Ευθύνη της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους»

 

Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha 989 https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89532 και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Τάκη Χατζή και Δήμου Βερύκιου, επεσήμανε ότι είναι ευθύνη της  κυβέρνησης να βρει τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει το ογκούμενο δημόσιο  και ιδιωτικό χρέος, λόγω των μέτρων για την πανδημία. Υπογράμμισε,  ότι  στην Ευρώπη πλέον άνοιξε η συζήτηση γι΄ αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως κυβέρνηση ζητούσε  για την Ελλάδα, δηλαδή το κούρεμα του χρέους, καθώς  η πανδημία οδηγεί στην αλματώδη αύξηση του δημόσιου χρέους  πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα της πανδημίας, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ), υπογραμμίζοντας ότι και ο ίδιος προσωπικά έχει στείλει στα αρμόδια όργανα του κόμματος, πρόταση για ένα νέο υγειονομικό μηχανισμό  παρέμβασης του κράτους στην κοινότητα. Όπως είπε, πρόκειται για ένα θεσμό προληπτικής παρέμβασης, ο οποίος επεκτείνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας οργανωμένα στην κοινότητα. Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι πρόκειται για μία πρόταση ενίσχυσης του ΕΣΥ, πέρα από τα συνήθη περί προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, πρόταση που αφορά στην ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  Υγείας.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η διεύρυνση και η εξωστρέφεια του κόμματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινωνία.