Διμερής συνάντηση ΥΝΑΝΠ με τον πρέσβη της Μάλτας

Τον πρέσβη της Μάλτας στην Ελλάδα κ. Joseph Cuschieri, συνάντησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον κ. Cuschieri επί θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αναμένεται να εξετασθούν στο πλαίσιο της 30ηςΣυνόδου της Συνέλευσης του ΙΜΟ (27.11-06.12.2017), με έμφαση στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί τότε. Σημειώνεται πως η χώρα μας είναι υποψήφια για επανεκλογή στην κατηγορία «Α» και η Μάλτα στην Κατηγορία «Γ».

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Cuschieri είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις, που λαμβάνουν χώρα σε επίπεδο Ε.Ε. και αφορούν τις διαπραγματεύσεις επί της πρότασης Οδηγίας για την τροποποίηση της Οδηγίας 2003/87/ΕΚ (EU ETS), επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του θέματος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) της διεθνούς ναυτιλίας, αποκλειστικά εντός πλαισίου του ΙΜΟ.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις για την περαιτέρω αξιοποίηση της «Διακήρυξης της Βαλέτα», με στόχο την συνδιαμόρφωση πολιτικών που θα αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού στόλου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία των δύο πλευρών, για συνέχιση του εξαιρετικά εποικοδομητικού πλαισίου ναυτιλιακής συνεργασίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Τέλος, ο κ. Cushieri επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα συνεργασίας, γνωστοποίησε την επιθυμία του αρμόδιου Υπουργού για θέματα ναυτιλίας της Μάλτας, κ. IanBorg, για πραγματοποίηση διμερούς συνάντησης με τον κ. Κουρουμπλή, εν όψει της συμμετοχής του στην τελετή απονομής των βραβείων «Greek Shipping Awards». Η συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στις 24.11.2017 στο ΥΝΑΝΠ.

Περισσότερα…