Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή για την ενότητα της ΝΔ

Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική, αλλά και στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται γύρω από την ενότητα στη Ν.Δ. και σχολιάζοντας τη φράση «είμαστε όλοι μαζί», ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε «μπορεί να είναι όλοι μαζί, ωστόσο είναι λίγοι για να απαλλάξουν τον Ελληνικό Λαό από τον Εφιάλτη των νεοφιλελεύθερων μέτρων που εφάρμοσαν και που φιλοδοξούν να εφαρμόσουν κάποτε.»

Ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε ακόμα τα λεγόμενα γύρω από το σύνθημα περί «εθνικής συνεννόησης». Όπως είπε, «η εθνική συνεννόηση είναι μια εύηχη φράση, το άκουσμα της οποίας προκαλεί θετικά συναισθήματα. Μπορεί όμως να αφορά ζητήματα όπως το προσφυγικό ή τα εθνικά θέματα, αλλά όχι τη διακυβέρνηση της χώρας. Ως πολιτική έννοια δοκιμάστηκε και στην κυβέρνηση Ζολώτα και στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η ζωή των κυβερνήσεων αυτών δεν ξεπέρασε τους 4-5 μήνες. Είναι άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση σε εθνικά θέματα και άλλο πράγμα η συνεννόηση σε προγραμματικές συγκλίσεις, οι οποίες όταν δεν έχουν ένα ευρύτερο πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο είναι παρά φύσιν ιδεολογικές συγκλίσεις».

Περισσότερα…