Δήλωση του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών η κοινωνία κατέγραψε δια της αποχής την διαμαρτυρία της.

Η Κυβέρνηση σε ότι την αφορά, οφείλει να αναγνώσει το μήνυμα απαντώντας άμεσα με συγκεκριμένες απτές και εύστοχες αποφάσεις. Αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τα ζητήματα της ανάπτυξης(π.χ. αναστολή του πόθεν έσχες της πρώτης κατοικίας που μπορεί να πυροδοτήσει την οικοδομική δραστηριότητα) και τα ζητήματα των διορθωτικών παρεμβάσεων στην ασκούμενη κοινωνική πολιτική που στόχος της πρέπει να είναι η καλύτερη οργάνωση της κοινωνικής άμυνας της κοινωνίας.

Το μήνυμα αφορά και τα άλλα πολιτικά κόμματα που οφείλουν να επιδείξουν μέτρο, πολιτική και κοινωνική συνευθύνη. Η καταγραφή εκατοντάδων κινήσεων, προερχόμενες κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα, που δεν εκφραζόντουσαν από τις κομματικές στηρίξεις, αποτυπώνουν ένα έλλειμμα εσωκομματικής Δημοκρατίας που πρέπει με γνήσιες θεσμικές παρεμβάσεις(όπως οι θεσμοθετημένες αξιόπιστες προκριματικές διαδικασίες) να υποκαταστήσουν τους «κουρασμένους» κομματικούς μηχανισμούς.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών καλεί όλους μας με ευθύνη να στηρίξουμε τους συνδυασμούς της μεγάλης ιστορικής δημοκρατικής παράταξης που έχει αποδείξει ότι σε κρίσιμες εθνικές και κοινωνικές στιγμές προέχει το συλλογικό, εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.