Δήλωση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την αυστηροποίηση των κριτηρίων δωρεάν διανομής τροφίμων στους πολύτεκνους

«Η κυβέρνηση του success story, που «έλαβε το μήνυμα των εκλογών» αλλάζοντας πρόσωπα και όχι πολιτικές, ακόμη μια φορά επιδεικνύει γενναιοδωρία προς τα μεγάλα συμφέροντα και πυγμή προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τη στιγμή λοιπόν που δεν ωχριά μπροστά στη νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών του «The Mall», παραβιάζοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών απέναντι στον νόμο, χαρίζοντας στην ιδιοκτήτρια εταιρεία 120 εκατομμύρια ευρώ από τη μη καταβολή προστίμου αυθαιρέτου και εντάσσοντάς το αναδρομικά στις fast track επενδύσεις, βάλλει με σφοδρότητα κατά των χειμαζόμενων από τις πολιτικές της πολύτεκνων οικογενειών.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση με απόφασή της αυστηροποιεί τα εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν διανομή τροφίμων που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, στερώντας την απολύτως απαραίτητη αυτή διευκόλυνση από τα φτωχότερα 3/4 των πολύτεκνων οικογενειών.

Αυτή είναι η νέα μετεκλογική κοινωνική πολιτική».