Δεσμεύσεις Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ΕΥΑΘ για τον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας

Τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας και συζήτησαν για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι το νερό -ως αγαθό- θα είναι πάντα δημόσιο.

Αλλωστε για όλες τις εταιρείες ύδρευσης ο κ. Κουρουμπλής έχει δεσμευτεί για τον δημόσιο του χαρακτήρα τους, στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας της συνταγματικής αναθεώρησης όπου συμπεριλήφθηκε η κατοχύρωση του δημοσίου ελέγχου των βασικών κοινωνικών και κοινών αγαθών, όπως το νερό, ώστε να υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και να τελούν υπό δημόσιο έλεγχο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Ιωάννης Κρεστενίτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κ.κ. Αναστάσιος Σαχινίδης, Γεώργιος Αρχοντόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Παναγιώτης Γκόγκος, Ολυμπία Λάτσιου Χρυσάφη και Πέτρος Σαμαράς.

Ο κ. Κρεστενίτης παρουσίασε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την επέκταση της εγκατάστασης της επεξεργασίας νερού, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος των δυτικών συνοικιών της πόλης αλλά και την πρόσφατη έγκριση της μείωσης του τιμολογίου (από 1/5/2019) για ομάδα καταναλωτών.