Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραβρέθηκε χθες με τον Υφυπουργό ΕΣΔΑ κ. Γιάννη Μπαλάφα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής) κ. Αντρέας Παχατουρίδης.
Οι Δήμαρχοι του Συνδέσμου οι οποίοι παραβρέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε ό,τι αφορά την λειτουργία των Δήμων τους.
Τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκαν αφορούσαν στην ένδεια οικονομικών πόρων, στην σοβαρή έλλειψη προσωπικού και στην ανεπαρκή αντιπλημμυρική προστασία που κατά την έξαρση φυσικών φαινομένων γίνεται η αιτία για  τεράστιες ζημιές, ακόμα και απώλειες ανθρώπων.
Ο κ. Κουρουμπλής, παίρνοντας τον λόγο, επεσήμανε την άνιση και δυσανάλογη κατανομή πόρων που γινόταν μέχρι σήμερα, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στις προσλήψεις.
Υπογράμμισε την ανάγκη να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος κάθε Δήμου για την κατανομή χρημάτων και προσωπικού, αλλά και την ανάγκη για αποκέντρωση, κάτι, που όπως είπε, θα αποτελέσει κεντρικό στόχο του Υπουργείου.
Διαβεβαίωσε ότι θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα άπτονται της αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου, καθώς και με τον αρμόδιο Υφυπουργό σε θέματα ΕΣΠΑ.
Πρόσθεσε ότι όραμα αυτής της Κυβέρνησης είναι η Πολυεπίπεδη Αποκέντρωση, η  επαναθεσμοποίηση, δηλαδή, με τα νέα δεδομένα και τις προτάσεις που υποβάλλονται.
«Οι θεσμοί θέλουν Λειτουργική Ευελιξία προς αποφυγήν αλληλοεπικάλυψης», τόνισε και διαβεβαίωσε τους Δημάρχους ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για έγκαιρες χρηματοδοτήσεις σε επείγουσες καταστάσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι το ’16 θα είναι ένα αισθητά καλύτερο έτος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Έδωσε έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σχέσης της Τ.Α. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αποφεύγοντας, όπως χαρακτηριστικά είπε, το ‘’πλεόνασμα’’ των λόγων και την λιτότητα των έργων.
Υποσχέθηκε, δε, ότι πολύ σύντομα, θα λάβουν οι Δήμοι έγγραφο όπου θα τους ζητείται λίστα με τις ανάγκες και τα κενά που έχουν.

Κατά τη συνάντηση, επίσης, έγινε συζήτηση για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Συγκεκριμένα, τέθηκε το θέμα αντιμετώπισης του θεσμικού και οικονομικού προβλήματος σχετικά με την διαχείριση και λειτουργία του Πάρκου.
Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός ΕΣΔΑ ενημερώθηκαν για το θεσμικό και διοικητικό κενό που υπάρχει, καθώς και για τα οικονομικά προβλήματα.
Ο κ. Κουρουμπλής, μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Για να απολαμβάνει όλη η Πρωτεύουσα το Πάρκο και να αποτελεί ουσιαστικά Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης θα πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει τα όποια ζητήματα με Σταθερό και Θεσμικό τρόπο. Πρέπει πλέον να φύγουμε από τις πυροσβεστικές λύσεις της τελευταίας στιγμής και να προχωρήσουμε σε θεσμικές λύσεις με προοπτική».