Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σήμερα ευρύτατη σύσκεψη με θέμα την πορεία αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Κρήτης σε εφαρμογή του νέου Εθνικού Σχεδίου Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο υφυπουργός ΕΣΔΑ κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΣΔΑ κ. Βαγγέλης Καπετάνιος, η Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και 25 Δήμαρχοι πόλεων του νησιού.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον άξονα του ερωτήματος εάν πρέπει να δημοπρατηθούν δύο δημόσια έργα όπως έχουν περιληφθεί στο ΠΕΣΔΑ, μέχρι να εγκριθούν τα τοπικά σχέδια των Δήμων.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός είπε πως θα υπάρξει στις επόμενες μέρες απάντηση εκ μέρους του αφού εξετάσει τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, αλλά τους ζήτησε, συγχρόνως, να συντονιστούν γρήγορα οι Δήμοι για να εγκριθούν τα τοπικά σχέδια.

Υπήρξε διάχυτη ικανοποίηση τόσο του Περιφερειάρχη όσο και των Δημάρχων που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη, από την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού και υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν από την πλευρά τους το καλύτερο δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.