Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παραβρέθηκε, χθες, στο 1o Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, υπό την διοργάνωση της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Ο κ. Κουρουμπλής κατά την ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Το πολιτιστικό προϊόν δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι η συνοχή της κοινωνίας και η διαχρονική της αξία. Η κρίση της χώρας είναι πρωτίστως αξιακή. Γι’ αυτό και ο πολίτης σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη να αισθάνεται γύρω του πράξεις και γεγονότα που συνιστούν πολιτισμό σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε έκφραση της κοινωνίας όπου ζει και δραστηριοποιείται, εν προκειμένω των δήμων. Είναι χρήσιμο και ωραίο οι Δήμοι να ενθαρρύνουν κάθε μορφής πολιτιστικό γεγονός. Από μία μικρή θεατρική παράσταση, από την δημιουργία μιας μουσικής σκηνής, την διοργάνωση ενός μικρού, έστω, μουσικού γεγονότος που μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες. Είναι η ευκαιρία που δίνεται σε κάθε άνθρωπο, να καταθέσει τη δύναμη και τη δημιουργικότητά του.

Όλα τα μεγάλα επιτεύγματα τα οποία αποτέλεσαν και σταθμούς στο πέρασμα του χρόνου, δεν στηρίχθηκαν μόνο στην ύλη αλλά κυρίως στον άνθρωπο και στις μορφές έκφρασης που αυτός επέλεξε και αποτέλεσαν αυτό που λέμε πολιτισμό».