Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής απηύθυνε χαιρετισμό στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σχετικά με τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης.

Κατά τον χαιρετισμό  του ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις προς την αυτοδιοίκηση για το 2015 θα τηρηθούν κανονικά αναφέροντας ενδεικτικά ότι: «Σήμερα 1η Δεκεμβρίου εκταμιεύονται 108 εκ. Ευρώ, που περιλαμβάνουν ένα τρίμηνο της ΣΑΤΑ και ένα τρίμηνο από τα Παρακρατηθέντα των Δήμων, στις 8 Δεκεμβρίου θα διανεμηθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιπλέον 230 εκ., που θα περιλαμβάνουν άλλους 4 μήνες από τα Παρακρατηθέντα κι όλες τις οφειλές των ΣΑΤΑ. Στις 21 Δεκεμβρίου, τέλος, θα πληρωθούν όλα τα υπόλοιπα χρήματα που αντιστοιχούν στις εκκρεμότητες προς την Αυτοδιοίκηση, για το 2015.
Ο Υπουργός επεσήμανε ότι το 2016 δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις χρηματοδοτήσεις σε σχέση με το 2015 τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Εσωτερικών θα  κάνει κατανομή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για γεγονότα συγκυριακά που έχουν να κάνουν με τις κακοκαιρίες και τις επιπτώσεις σε νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους. Ήδη στείλαμε, άμεσα, 3 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από άσχημες καιρικές συνθήκες και η προσπάθεια θα συνεχιστεί».
Σχετικά με το θέμα των προσλήψεων ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε: «Στόχος  είναι να εξετασθεί η δυνατότητα κάλυψης εξειδικευμένων αναγκών στους Δήμους από το  υπόλοιπο των εκκρεμών προσλήψεων του 2015, οι οποίες ανέρχονται σε 1.500. εργασίας. Σχετικά με τους 8μηνίτες συμβασιούχους (ορισμένου χρόνου), δώσαμε παράταση μέχρι το τέλος του 2016»
Σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «Πάμε σε έναν νέο εκλογικό νόμο, πιο δίκαιο για την κατανομή της ψήφου. Πιο δίκαιο σε ο,τι αφορά τις Περιφέρειες, έναν εκλογικό νόμο με λιγότερους, ενδεχομένως, βουλευτές. Για να μπορέσει ο πολίτης να νιώσει ότι έχει λόγο στα δημόσια πράγματα».