Στην Λευκάδα βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου χαιρέτισε τις Εργασίες της 3ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.).
Ο κ. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ. κ. Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή, επισκέφθηκε τις πληγείσες από τον πρόσφατο σεισμό περιοχές όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στους κατοίκους και να συνομιλήσει μαζί τους ώστε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε με τους θεσμικούς παράγοντες, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες επίσπευσης των διαδικασιών αποκατάστασης.
Παράλληλα, η Κυβέρνηση διαβεβαίωσε δια του Υπουργού Υποδομών ότι έχει εγκρίνει ποσό 1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών (Δρόμων, σχολείων, ύδρευσης και άλλων). Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις λήξει ο συναγερμός του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).
Ο Υπουργός Εσωτερικών, διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλίσει πιστώσεις προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση από τις ζημιές, σε Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά και θα ενισχυθεί οικονομικά ο  Δήμος Λευκάδας.