Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε σήμερα, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) κ. Φωτεινή Κούβελα.

Ο Υπουργός κατά την ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Επέτειοι σαν τη σημερινή θα πρέπει να προβληματίζουν όλους μας για το ποιά είναι η στάση μας σε τέτοια ζητήματα τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Κι αυτό, διότι πολλά ζητήματα που έρχονται ενδεχομένως μέσα από τους αιώνες ως στερεότυπα και ως προκαταλήψεις, ως συμπεριφορές που επιμένουν να παίζουν τον αρνητικό τους ρόλο ανάμεσα στις σχέσεις των ανθρώπων, θα έπρεπε να είχαν αναχαιτιστεί.

Ωστόσο, πολλά πράγματα εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους, από το πόσο εμείς, δίνουμε το περιθώριο στους άλλους να μας περιθωριοποιούν. Η αξία και η αυταξία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η αξιοπρέπεια! Κι όταν η αξιοπρέπεια πλήττεται από συμπεριφορές, εκεί δεν υπάρχει ανοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει περιθώριο, γιατί όσο παραχωρείς χώρο στον αντίπαλο, αυτός τον καταλαμβάνει».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο όλες εκείνες τις δομές που προσφέρουν στήριξη στις γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί βία, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Γ.Γ.Ι.Φ., είμαστε συστρατευμένοι στην προσπάθεια κατά των διακρίσεων και υπέρ της άποψης ότι μια κοινωνία πρέπει να εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη μέσα από την ιδιαιτερότητα του, όποια κι αν είναι αυτή, τη δυνατότητά του να εξελίσσεται με βάση τις δικές του δυνάμεις χωρίς να είναι συναρτώμενος και εξαρτώμενος από οικονομικές και κοινωνικές θέσεις της οικογένειας ή του περιβάλλοντός του».