Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα, τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κυρίες Βάλια Βαγιωνάκη, Μαρία Θελερίτη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Μερόπη Τζούφη καθώς και τα μέλη του  Τμήματος  Φεμινιστικής Πολιτικής -Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κύριο θέμα της συζήτησης η προώθηση του αιτήματος επικύρωσης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστής ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.  Παράλληλα,  επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των δομών στήριξης (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας και γραμμή S.O.S) και μετά το 2015.
Ο κ. Κουρουμπλής, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών, τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο, δομές που στηρίζουν τις γυναίκες με αυτής της φύσεως προβλήματα, διαβεβαιώνοντας  ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου  να προωθηθεί η επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Εκτός αυτού, ο υπουργός  υπογράμμισε την ανάγκη κοινωνικής αποδοχής της ιδιαιτερότητας κάθε ανθρώπου και της αξιοποίησης των ικανοτήτων του, στοιχεία που συνιστούν την έννοια του σεβασμού της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου.