Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συναντήθηκε με τον πρώην Υπουργό και Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων του Έπους  1940-1941 κ. Γ. Σούρλα.
Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το ενδιαφέρον του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος ήταν μεταξύ των ολίγων  που έδειξε  την  κοινωνική  ευαισθησία  και ζήτησε να ενημερωθεί για την αποκατάσταση την εθνικής εκκρεμότητας  για τους χιλιάδες Έλληνες πεσόντες στα πεδία των μαχών στη Νότια Αλβανία που παραμένουν εδώ και 75 χρόνια άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως πρέπει να αποδοθεί τιμή σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα και να εκπληρωθεί ένα ιστορικό, πατριωτικό, και ανθρωπιστικό χρέος απέναντι στις οικογένειες των πεσόντων, διαβεβαιώνοντας τον κ. Σούρλα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της εθνικής αυτής εκκρεμότητας.
Εν συνεχεία ο κ. Κουρουμπλής επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενημερώνοντάς τον για το θέμα, ο οποίος με τη σειρά του τον διαβεβαίωσε ότι τις προσεχείς ημέρες  θα  δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα περισυλλογής και ενταφιασμού των πεσόντων του 1940-41.