Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συγκάλεσε, σήμερα, ευρύτατη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την 1/10/2015 με θέμα την «κάρτα του πολίτη».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης,  υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και λοιποί κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, την Ελληνική Αστυνομία, την Η.ΔΙ.Κ.Α.,  την «Κοινωνία της Πληροφορίας»,  τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,  την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Γεν. Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν προς περιγραφή και επεξεργασία, τα ζητήματα του θεσμικού και τεχνικού πλαισίου ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις υλοποίησης  της «κάρτας του πολίτη». Επίσης, έμφαση δόθηκε στο λεπτό σημείο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, καθώς και στην εξασφάλιση του τρόπου διαχείρισης της κάρτας, ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν πρόσβαση μόνο στα στοιχεία της αρμοδιότητάς τους.

Ο υπουργός, εξήρε τη σημασία της σημερινής συζήτησης, καθώς αποτελεί τη συνέχεια του διαλόγου που έχει ξεκινήσει σχετικά με το πώς μπορεί να γίνει η διαχείριση του εν λόγω θέματος. Για ακόμη μια φορά τονίστηκε, τόσο από τον κ. Κουρουμπλή , όσο και από τους φορείς, η χρηστικότητα της κάρτας με κύριο στόχο τη διευκόλυνση του πολίτη απέναντι στο χρόνιο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

 

Στο πέρας της συζήτησης, ορίστηκε ολιγομελής ομάδα εργασίας από την οποία ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε εντός 10ημέρου το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των όσων συζητήθηκαν σήμερα, δίνοντας έτσι το στίγμα της προθέσεώς του, η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση να πάρει σάρκα και οστά βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.