Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε  σήμερα με το Προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας,  ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Πουλάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βαμβουκάς, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσαλάκης και ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία για ζητήματα καίριας σημασίας όπως ο ρόλος της αποκεντρωμένης διοίκησης, η διαχείριση των παραλιών και των απορριμμάτων, οι ελλείψεις σε προσωπικό, κ.α..

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πιστεύει στο σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις κοινωνικές δομές καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να συμβάλλει στην υλοποίηση του κοινωνικού κράτους». Επεσήμανε δε, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα είναι σε ανοικτή και καλόπιστη συνεργασία για όποια προβλήματα προκύπτουν, προκειμένου, όπως ανέφερε, να φανούμε χρήσιμοι στην υλοποίηση προγραμμάτων και κοινωνικών δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους πολίτες και δίνουν την αίσθηση ότι υπάρχει ένα κράτος ανθρωποκεντρικό.