Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με φορείς της Ανατολικής Αττικής ώστε να ενημερωθεί λεπτομερώς για το χρονίζον ζήτημα των υπό κατεδάφιση  κτισμάτων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Πάντζας, ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αττικής κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, εκπρόσωποι υπηρεσιών, φορέων και κινήσεων πολιτών.

Κατά την σύσκεψη τόσο οι βουλευτές της περιοχής, όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την καθυστέρηση κύρωσης των Δασικών Χαρτών που έχουν ως αποτέλεσμα την εντολή κατεδάφισης των κτισμάτων.

Ο κ. Κουρουμπλής υπολογίζοντας σοβαρά και την κοινωνική διάσταση που ούτως ή άλλως έχει το θέμα, εξέφρασε την κατανόησή του ως προς το πρόβλημα και διαβεβαίωσε τους φορείς ότι θα συγκαλέσει άμεσα ευρεία σύσκεψη με τα συναρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους θιγόμενους με σεβασμό όμως στη νομιμότητα και την προστασία του Περιβάλλοντος. Λύση η οποία θα άρει οριστικά την εξυπηρέτηση παράνομων  συμφερόντων που εδώ και δεκαετίες λυμαίνονται τα δάση και τους αιγιαλούς της χώρας. Ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

 

Οι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνάντηση με τον Υπουργό και την κατανόηση που εισέπραξαν για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.