ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε από πλευράς Υπουργείου Υγείας η διαδικασία για την προκήρυξη 42 θέσεων προσωπικού στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Τις επόμενες μέρες αναμένεται η συνυπογραφή των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις και θα καλύψουν τις ανάγκες των επτά Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και ψυχιατρικής νοσηρότητας (διπλή διάγνωση). Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πληθυσμός, πριν τη δημιουργία αυτών των κέντρων, δεν είχε άλλη δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας, ειδικά στην περιφέρεια.

Με τις παραπάνω προσλήψεις θα δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που θα αντιμετώπιζαν αυτές οι δομές στο προσεχές διάστημα καθώς λήγει η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Η λύση αυτή δίνει πίστωση χρόνου στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να εξασφαλιστούν προσλήψεις αορίστου χρόνου για το ΚΕΘΕΑ έτσι ώστε τα ψυχοδιαγνωστικά κέντρα να ενταχθούν στο δίκτυο των σταθερά επιχορηγούμενων δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

 

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των δημόσιων δομών αλλά και η λειτουργική διασύνδεσή τους έτσι ώστε οι θεραπευόμενοι να λαμβάνουν ποιοτική και έγκαιρη φροντίδα.