ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία συνάντηση με θέμα τη λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη σύσκεψη, παρουσία του Αν. Υπουργού Υγείας  Ανδρέα Ξανθού, συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλός της ΑΕΜΥ Μιχάλης Σταύρου και Μαρία Καραφώτη-Φωτιάδου αντίστοιχα.

Οι φορείς επεσήμαναν την ανάγκη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης προκειμένου ο θηραϊκός λαός να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επαρκούς στελέχωσής του.

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης ώστε το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού να λάβει σάρκα και οστά. Παράλληλα ανέφερε ότι σε 15 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να οριστούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο για τη σύσταση του οργανισμού όσο και για τη διαδικασία στελέχωσής του, με απώτερο σκοπό τη συντομότερη λειτουργία του Νοσοκομείου.