ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Πέμπτη 18/6/2015 ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών  κα Μαρία Ζοάο Ροντρίγκεζ στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις. Η κα. Ροντρίγκεζ εξεδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την άμεση εξεύρεση λύσης, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας των χαμηλών συντάξεων. Επεσήμανε δε, ότι η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών στηρίζει την πρόταση που υπέβαλλε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας για την αντιμετώπιση των δραματικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις δομές του Συστήματος Υγείας και στην υγεία των πολιτών με την συνδρομή ειδικών δράσεων προώθησης στην απασχόληση και την απόκτηση επαγγελματικών εμπειριών.

Αύριο, Παρασκευή 19/6/2015 ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα διεξαχθεί συζήτηση επί της νομοθετικής πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Επίσης θα συζητηθεί η σπουδαιότητα της υγειονομικής διάστασης που έχει το μεταναστευτικό στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα και θα υπάρξει ενημέρωση από  τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

 

Η εν λόγω συζήτηση πραγματοποιείται ύστερα από πρόταση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή – στο Άτυπο Συμβούλιο στη Ρίγα της Λετονίας (21/4/2015)-  να συμπεριληφθεί το Μεταναστευτικό στην τακτική Σύνοδο των Υπουργών Υγείας.